abonneren

Google organiseert wereldwijde Google Developer Day

Op 31 mei aanstaande houdt Google wereldwijd een aantal speciale evenementen die ervoor moeten zorgen dat meer externe ontwikkelaars zijn verschillende API's en ontwikkeltools gaan gebruiken.Google heeft een aantal API's beschikbaar gesteld waarmee ontwikkelaars diensten en mash-ups kunnen creëren die gebruikt kunnen worden met de vele webdiensten van Google.
Een mash-up is een combinatie van twee verschillende applicaties, zoals Twitter Vision die in real-time de geografische locaties laat zien van gebruikers die nieuwe berichten op Twitter plaatsen.

Volgens Marissa Mayer, Google's vice-president van ‘Search Products and User Experience', gebruiken externe ontwikkelaars op dit moment de verschillende API's van Google om innovatieve webapplicaties te bouwen waar Google nooit op was gekomen.

De aankomende 'Google Developer Day' is volgens Mayer een uitstekende gelegenheid voor ontwikkelaars om met elkaar in contact te komen, de laatste technieken te leren en om vragen te stellen aan de verschillende ‘developer product'-teams bij Google. Google krijgt op zijn beurt de kans om nuttige feedback te krijgen uit de ontwikkelgemeenschap waardoor het nieuwe manieren kan vinden om de API's en toolkits te verbeteren.


Bron:
vnunet

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie