abonneren

Google op zonne-energie

In oktober vorig jaar kondigde Google aan dat de zoekgigant fors zou inzetten op zonne-energie om een groot deel van hun servers te voorzien van de benodigde elektriciteit.
Inmiddels is zo'n 90% van de geplande zonnepanelen geplaatst.

De 9.212 zonnepanelen die op de daken van acht gebouwen (en twee car-ports) op de bedrijfscampus van Google geplaatst worden, zullen uiteindelijk zo'n 1600 kilowatt per dag opleveren. Op dit moment is 90% van de bouw voltooid. Op een speciale webpagina is te volgen hoeveel elektriciteit er dagelijks opgewekt wordt.

In de afgelopen 24 uur heeft het Google Solar Panel Project 9871 kilowatt-uur aan zonne-energie opgeleverd. Dit staat gelijk aan 82.258 uur televisie kijken op een lcd-televisie, 6.166 uur de vaatwasmachine laten draaien, 41.129 wekkerradio's een heel etmaal van stroom te voorzien en de energie die 8.225 koffiezetapparaten nodig hebben om een uur aan te staan.

Mooie getallen natuurlijk, maar 1600 kilowatt is nog steeds te weinig om te voorzien in Google's eigen energiebehoefte. Toch wordt nu zo'n 30% van de energie die benodigd is op piekmomenten (als de servers het het drukst hebben en dus het meest verbruiken) met behulp van de zon opgewekt.

Meer informatie: Google Solar Panel Project


Bron: Computeridee.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: