abonneren

Google ontwikkelt Chrome-tablet

Volgens de website Downloadsquad zou Google een slate-tablet met het Google Chrome OS ontwikkelen dat nog in november van dit jaar op de markt komt.Er wordt veel geschreven en gespeculeerd over de ontwikkelingen en plannen van Google rond het aan het einde van dit jaar te verschijnen besturingssysteem Chrome OS. Zo zouden de ontwikkelingen zich beperken tot netbookachtige apparaten.
Naar nu blijkt zou er toch ook een tablet met het veelbelovende besturingssysteem op komst zijn.

Zelfs over de specificaties wordt gespeculeerd: zo zou het apparaat gebaseerd zijn op het Nvidia's Tegra 2-processorplatform en over een 1280 x 720 multitouch display, 2 GB ram, 32 gb ssd, wifi/bluetooth en lte-connectiviteit, gps, webcam en een flashkaartlezer beschikken. Deze specs zijn gebaseerd op de aanname dat net als bij de Nexus One, Google zijn gebruikers niet wil teleurstellen.

Google zou de tablet met de Amerikaanse telecomprovider Verizon op de markt brengen. Beide bedrijven geven geen commentaar op deze berichten. Wellicht is het niet toevallig dat dit bericht een dag na het bericht over de Chrome Web Store opduikt. We wachten af wat er van waar is. Ook de foto is speculatief.

Via: Downloadsquad

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: