abonneren

Google ontmantelt 'googlebommen'

Google heeft een "kleine aanpassing" gedaan in de manier dat het websites indexeert. De aanpassing moet zogenaamde 'googlebommen' voorkomen. Een googlebom is een online geintje waarbij een groot aantal mensen een woord linkt aan een specifieke website zodat het bovenaan de zoekresultaten verschijnt.

Bekende googlebommen zijn het woord ‘failure' dat gekoppeld was aan de website van de Amerikaanse president George W. Bush en ‘raar kapsel' dat gekoppeld was aan een online biografie van onze minister-president. Veel mensen dachten dat Google zelf handmatig de woorden aan de websites koppelde. Google hoopt dat door de aanpassing deze misconceptie uit de wereld is geholpen.

Er zijn ongeveer 100 googlebommen bij Google bekend. Google had geen zin om alle googlebommen handmatig los te koppelen en daarom heeft het een algoritme ontwikkeld dat snel alle googlebommen kan ‘ontmantelen'.

Wanneer een gebruiker nu het woord ‘failure' intikt in Google dan krijgt hij niet meer de website van het Witte House als bovenste zoekresultaat te zien. De uitdrukking ‘utter failure' toont nog wel een artikel over Bush als eerste zoekresultaat. En de woorden ‘raar kapsel' zijn niet meer gelinkt aan een biografie over Balkenende.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie