abonneren

Google ontkent boete van €34 miljoen

Google ontkent de geruchten dat de zoekgigant een boete moet betalen van €34 miljoen omdat het niet genoeg heeft gedaan om nieuwsberichten van het Belgische nieuwsbureau Copiepresse van zijn websites te weren. Volgens een nieuwsbericht op de website Planet.nl is de boete zo hoog geworden omdat Google van de Belgische rechtbank een bepaald bedrag moet betalen voor elke dag dat de nieuwsberichten van Copiepresse op de site staan.
Google ontkent de geruchten dat de zoekgigant een boete moet betalen van €34 miljoen omdat het niet genoeg heeft gedaan om nieuwsberichten van het Belgische nieuwsbureau Copiepresse van zijn websites te weren. Volgens een nieuwsbericht op de website Planet.nl is de boete zo hoog geworden omdat Google van de Belgische rechtbank een bepaald bedrag moet betalen voor elke dag dat de nieuwsberichten van Copiepresse op de site staan. Copiepresse heeft volgens het nieuwsbericht tijdelijk de dagelijkse teller stopgezet omdat het voor Google niet duidelijk is van welke van zijn sites en online diensten de berichten allemaal verwijderd en geblokkeerd moeten worden.

Volgens Google klopt er echter niets van het nieuwsbericht. De zoekgigant heeft voldaan aan alle eisen van Copiepresse en hoeft daarom helemaal geen boete te betalen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord