Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

'Google Office' wint terrein

Yahoo en Microsoft verliezen terrein aan Google met hun respectievelijke online agenda's. Voorts blijken Googles kantoortoepassingen, zoals online e-mail en tekstverwerking, in een behoefte te voorzien. Yahoo en MSN Calendar leveren marktaandeel in en Google Calendar maakt sinds de lancering in april 2006 forse springen vooruit. Dat blijkt uit gegevens van marktonderzoeker Hitwise.
De onderzoeker publiceerde zijn bevindingen, inclusief statistieken en cijfers op het bedrijfsblog. Uit de meetresultaten blijkt dat Amerikanen de agendadiensten van Yahoo en MSN massaal verlaten en de digitale agenda van Google omarmen.

Bij het huidige groeitempo is Google Calendar voor de tweede helft van 2007 de meestgebruikte internetagenda in Amerika. Dat is een betrekkelijk gegeven aangezien geen van de drie genoemde diensten meer dan 0,005 procent marktaandeel heeft.

Uit de Hitwise-cijfers blijkt bovendien dat een fors aantal internetters Google Calendar los gebruiken van andere Google-diensten. Slechts 19 procent van het verkeer aan deze agenda is afkomstig van e-maildienst Gmail en 42 procent van Googles webzoeker. Bij Yahoo is 48 procent van het agendaverkeer afkomstig van zijn maildienst en adresboek. Bij MSN Calendar is 88 procent van het verkeer afkomstig van Hotmail.com.

Uit een trendoverzicht blijkt dat niet enkel Google Calendar maar ook tekstverwerker- en spreadsheetdienst Google Docs behoorlijke aandacht van internetgebruikers krijgt. Naar vergelijkbare diensten zoals Zoho.com en 37signals wordt aanzienlijk minder gevraagd.

Bron foto: Mis*K, overgenomen via Creative Commons-licentie
Bron: Emerce.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie