abonneren

Google+ nu ook voor tieners

Google+ maakt het sociale netwerk Google+ nu ook beschikbaar voor tieners. Vanaf 16 jaar ben je nu oud genoeg voor een eigen Google-account. Google hoopt hiermee de concurrentie met Facebook te versterken.

Tieners en jong volwassen zijn de meest actieve internetgebruikers; aldus Googles productmanager Bradley Horowitz in zijn Google+-post. Tot nu toe was de toegang tot Google+ beperkt tot volwassenen (18+)

Hij stelt het voor alsof Google de hand over het hart strijkt door de tieners ook de mogelijkheid te geven sociaal actief te zijn op internet. Google verhoogt ook de veiligheid van Google+. Zo wordt er nu gewaarschuwd als een tiener contacten informatie wil delen buiten zijn/of haar kringen.

Daarnaast worden er beperkingen gesteld aan het gebruik van video-hangouts door tieners. Die worden nu uit een hangout gegooid als er een vreemde (niet in de kringen van de tiener) in de hangout deelneemt. Ook hier een bescherming voor het per ongeluk openbaar maken van een hangout.

De leeftijdsrestricties zijn niet voor alle landen gelijk. Zo geldt voor Nederland een leeftijdsgrens vanaf 16 jaar. In Spanje en Zuid Korea is het 14 jaar en ouder.

Google+ heeft nu 90 miljoen gebruikers. Met het toelaten van de jongeren hoopt Google dat het aantal gebruikers nog snel zal stijgen. 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie