abonneren

Google Now ondersteunt apps van andere ontwikkelaars

Google Now, de digitale assistent die op Android-telefoon staat, toont voortaan aan informatie van apps van derde partijen. Je kunt zo bijvoorbeeld muziek ontdekken via Shazam of een nieuwe taal leren met Duolingo.
Google kondigt aan dat het met ruim 40 ontwikkelaars samenwerkt om Google Now aan te vullen.

Niet alleen Google-apps

Voorheen was het alleen mogelijk om apps van Google zelf te zien, zoals de route naar huis via Google Maps of je agenda afspraken via Google Calendar. Dat was handig, maar het kan nog een stukje slimmer, denkt Google. Daarom wordt de Google-app nu uitgebreid.

Kaarten

De nieuwe apps kunnen daarom ondersteuning toevoegen voor Google Now, die je in verschillende 'kaartjes' te zien krijgt. Dat zijn dezelfde kaartjes die je nu ook al ziet in Google Now, alleen geven ze nu extra informatie. Zo kun je een herinnering krijgen als het tijd is je nieuwe Duolingo-les te volgen, en kun je via Pandora suggesties krijgen om muziek te luisteren.

Je kunt je van sommige apps ook afvragen of ze veel nut hebben in het dagelijks leven. Zo zoekt de Airbnb-app nu naar huizen die te huur zijn in een gebied waar je ooit bent geweest.

Android

De toevoeging van nieuwe apps betekent in ieder geval dat Google ervoor open staat binnenkort nog meer ontwikkelaars toe te laten tot het programma. Misschien wordt dan net jouw favoriete app toegevoegd. Voorlopig gaat het alleen om de Android-app Google Now. Later wordt de nieuwe functie ook toegevoegd aan de standaard Google-app.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: app

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord