abonneren

Google Now gaat informatie van beeldscherm interpreteren

Google Now moet nog slimmer worden, en contextuele informatie halen uit actieve apps. De slimme assistent kan straks content van het scherm lezen, en op basis daarvan informatie aanbieden aan de gebruiker.
Dat maakte Google vanavond bekend tijdens ontwikkelaarsconferentie I/O.

Proactiever

Google Now moet in de toekomst sneller en ‘proactiever’ met informatie komen. Daarvoor kan Google kijken naar wat er op het scherm gebeurt. Het is daarbij niet nodig dat ontwikkelaars aangesloten zijn bij Google Now. Als je dus wilt dat Google niet kijkt naar de berichten van WhatsApp, zul je Google Now wel moeten uitschakelen.

Homeknop

Door lang op de homeknop van je telefoon te drukken, zoekt Google Now naar informatie op het scherm. Stel dat je bijvoorbeeld met je vrienden aan het praten bent over een film, dan kan Google Now dat identificeren en je direct meer informatie geven over de film of over de hoofdrolspeler.

Interpretatie

Now kan informatie bovendien beter interpreteren - zo kun je tijdens het luisteren van muziek aan Google Now vragen “Hoe heet hij ook alweer?” waarbij de assistent vanzelf moet begrijpen dat “hij” op de artiest slaat.

Machine learning

Google heeft voor de slimmere functies gekeken naar jarenlange gebruikersinformatie, en heeft data verzameld door middel van ‘machine learning’. Hoe meer Google Now gebruikt wordt, des te relevanter Nows informatie wordt.

Android M

De nieuwe Google Now krijgt als werktitel ‘Now on Tap’ mee, wat slaat op het feit dat de homeknop kan worden ingezet voor meer informatie. De nieuwe functies worden standaard meegeleverd in Android M, het nieuwe mobiele besturingssysteem dat de internetgigant donderdagavond aankondigde.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: google io 20515, now on tap

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord