abonneren

Google niet onder indruk van Viacom-rechtzaak

Viacom heeft Google aanklaagd voor maar liefst $1 miljard, voor het moedwillig schenden van auteursrechten. Google zegt nu niet onder de indruk te zijn en zegt dat het onder de huidige copyright-wetgeving niets verkeerds heeft gedaan.Volgens Google-adviseur Alexander Macgillivray houdt Google (en daarmee YouTube) zich netjes aan de richtlijnen van de Digital Millennium Copyright Act (DMCA).
De DMCA is gemaakt om web hosts en bloggers te beschermen door ze niet geheel verantwoordelijk te stellen voor het plaatsen van content door anderen. Volgens Macgillivray zijn er voldoende precedenten aan te wijzen, waaronder Amazon en eBay, waarbij de DMCA bescherming gegeven heeft tegen gelijksoortige aanklachten.

DailyTech

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord