abonneren

Google naar hoogste rechtbank om verzamelen wifi-data door Streetview

Google gaat naar de hoogste rechter in Amerika, omdat het bedrijf vindt dat het wél legaal wifi-data heeft verzameld bij het maken van beelden voor de dienst Streetview. Het bedrijf wil dat de Supreme Court

Google werd de afgelopen meermaals flink op de vingers getikt door Amerikaanse rechters. Het bedrijf zou ongevraagd allerlei wifi-data hebben verzameld tijdens het maken van beelden voor Google Streetview. De auto's van Google, die de foto's maakten, vingen internetverkeer op van onbeveiligde wifi-netwerken van huizen waar zij langs reden. Dat deden ze om de locatie van de auto's beter te bepalen, maar veel mensen zagen dat als een serieuze inbreuk op de privacy van onschuldige burgers.

Illegaal

Het bedrijf kreeg een serie rechtszaken tegen zich aangespannen, van zowel individuen als van privacy-voorvechters. Uiteindelijk heeft Google de verzamelde data toch maar gewist, maar het bedrijf vindt nog steeds dat het niets verkeerds heeft gedaan. Daarom stapt het nu naar de hoogste rechter van Amerika, de Supreme Court.

Eigen schuld, dikke bult

Google vindt dat het legaal heeft gehandeld, omdat de gebruikers hun netwerk zelf niet hadden beveiligd. Daarmee beroept het zich op een oude wet die 'data-sniffing' in dat geval mogelijk maakt. De zoekmachine hoopt dat de Hoge Raad concludeert dat het verzamelen van de wifi-data alsnog legaal is.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord