abonneren

Google music search met Lala en iLike

Google komt met een muziekzoekfunctie in samenwerking met een aantal sites die muziekclips en streams aanbieden. Google heef daartoe een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Lala en Myspace iLike. Ook andere muzieksites als Pandora, Imeem en Rhapsody worden bij deze zoekfunctie betrokken.Tik een artiestennaam, titel of een regeltje van de songtekst in en bovenaan de zoekresultaten verschijnen links naar clips van het liedje. Klik op de link en er verschijnt een pop-up van de provider achter de link, zoals bijvoorbeeld van iLike en Lala.
Ten minste 30 seconden van de song worden afgespeeld, vervolgd met de mogelijkheid de song te kopen.

Deze dienst zal vanaf vandaag in de Verenigde Staten beschikbaar komen. De dienst zal ook links naar mp3 verkopers opleveren, net als links naar sites van de arties en tourdata. Songteksten worden aangeleverd door Gracenote.

Volgens Google maakt deze muziekfunctie de zoekfunctie beter. Ook helpt het om nieuwe bronnen van legale muziek te vinden en dus helpt het artiesten nieuwe fans te vinden.

De online initiativen op muziekgebied volgen elkaar in hoog tempo op. Zo heeft Facebook het Lala muziekaanbod opgenomen in zijn cadeauwinkel. En ook YouTube gaat binnenkort onder de naam VeVo muziek en video aanbieden.

Lala biedt 8,5 miljoen tracks aan die één keer gratis en voor 10 cent per track onbeperkt gestreamd kunnen worden. Voor mp3-files moet 89 cent per track worden afgerekend.

Via: Reuters

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord