abonneren

Google Mobile App overtreedt regels SDK iPhone

Een woordvoerder bij Google heeft bevestigd dat de nieuwe stemzoekfunctie voor de iPhone de regels in Apple's SDK voor de iPhone overtreedt. Het is vreemd dat Apple nog steeds niet Google's Mobile App uit zijn App Store heeft verwijderd.Apple heeft enkele applicaties van kleine ontwikkelaars die de regels van Apple overtraden uitzijn App Store gegooid.Maar Google's applicatie blijft gewoon beschikbaar. Google bracht recentelijk een vernieuwde versie uit van zijn Google Mobile App voor de iPhone.
De applicatie gebruikt een aantal ongedocumenteerde API's om zoekqueries te doen door middel van de stem van de gebruiker.

De API's hebben betrekking op de afstandssensor in de iPhone en de mogelijkheid om het beeldscherm te dimmen wanneer de gebruiker het toestel bij zijn oor houdt. In de iPhone SDK staat niks over deze API's en externe ontwikkelaars mogen van Apple alleen API's gebruiken die in de software developers kit zitten. Sommige ontwikkelaars suggereren zelfs dat Google Mobile linkt naar een private of dynamische framework. De woordvoerder bij Google ontkent dat de applicatie dit doet.

Hoe kan het dat Google niet alleen de regels van Apple overtreedt maar er zelfs mee weg komt? Volgens Google is zijn Mobile App "een innovatieve en nuttige applicatie". Dat is een goede reden voor Google om de regels te overtreden, maar waarom keurde Apple de vernieuwde versie goed? Apple wil daar op dit moment geen uitspraken over doen. Misschien wist Apple niet dat Google's applicatie ongedocumenteerde API's gebruikt. Of misschien geeft Apple aan Google meer vrijheid om applicaties te ontwikkelen dan dat het aan kleine ontwikkelaars geeft. Google's applicatie is zo populair dat Apple het misschien niet meer aandurft om de applicatie te verwijderen en zijn "kill switch" te activeren.


Meer informatie: www.google.com/mobile/apple/

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie