abonneren

Google minder geheimzinnig over zoekalgoritme

Volgens Google is de geheimzinnigheid rondom zijn zoekalgoritme nodig om de concurrentie voor te blijven. De zoekgigant realiseert zich dat deze geheimzinnigheid ervoor zorgt dat gebruikers en organisaties wantrouwig worden.Openheid van zaken geven omtrentde gebruikte zoekalgoritmes is bijna hetzelfde als het openbaar maken van bedrijfsgeheimen. Maar Google moetwel omdat het bedrijf steeds vaker onder vuurt ligt over zijn privacybeleid.
Google maakt meerdere keren per week een backup van het gehele internet en organisaties zijn bezorgd over wat de zoekgigant doet met de verzamelde gegevens.

Op de officiële blog van Google schrijft Udi Manber, bij Google verantwoordelijk voor de kwaliteit van de zoekdienst, dat het bedrijf niets bekendmaakt over zijn zoekbeleid om het product te beschermen. Wanneer webmasters weten hoe Google websites doorzoekt en waardeert, kunnen deze er misbruik van maken. De informatie kan ook concurrenten helpen om hun zoekdiensten te verbeteren.

Google gebruikt geavanceerde algoritmes om ervoor te zorgen dat webpagina's correct worden geïndexeerd, zodat gebruikers ze met maximaal drie trefwoorden kunnen vinden. Het hart van Google's zoekalgoritme is het 'PageRank'-systeem. Dit systeem is de basis van de zoekmachine en het bepaalt de ‘waarde' van webpagina's en hele websites. Google is constant bezig de algoritmes te verbeteren. Vorig jaar heeft de zoekgigant 450 verbeteringen geïmplementeerd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie