abonneren

Google Maps

Nieuwe projecten van Google blijven lange tijd in hun bètafase steken. Dat geldt ook voor de Nederlandse Google Maps. Maar het is wél een goede bèta. Vul vertrekpunt en bestemming in en binnen enkele seconden presenteert Google Maps de routebeschrijving met kaart. De beschrijving is duidelijk en de kaarten van Google zijn niet alleen helder, ze ogen ook prettig.

Elk stukje uit de beschrijving biedt een hyperlink die inzoomt op het betreffende stukje route. Een printje maken werkt ook uitstekend: met een druk op de knop presenteert Google een bijzonder leesbaar overzicht met kaartjes met begin- en eindpunt en een overzicht. Inzoomen op deze kaartjes werkt ook snel en probleemloos.

Geen zin om inkt te verspillen aan die kaartjes? Met een muisklik verdwijnen ze van de printbare webpagina. Nog een muisklik en Google Maps tovert de terugreis op het scherm of Google stuurt het webadres van de route door naar het e-mailprogramma.

Ook handig: als de reisplannen veranderen, kan Google Maps eenvoudig bestemmingen toevoegen. De gebruiker kan de volgorde van bestemmingen eenvoudig aanpassen door ze te verslepen. Google Maps kan locaties onthouden en een leuk extraatje is de satellietfoto die u over de route kunt leggen. Volgens Google Maps is onze trip 53,2 kilometer en doen we dat in 47 minuten; pakweg tien minuten langer dan bij alle andere routeplanners.

Google Maps biedt ook Europese routes, maar voor een tripje naar Londen moesten we ergens in het water rechtsaf slaan...

Website: maps.google.nl
Sterren: 4/5

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags: