abonneren

Google Maps toont VN vluchtelingenkampen

Google gebruikt zijn Google Maps-dienst om wereldproblemen aan de kaak te stellen. Google toont op Google Maps close-up foto's van VN vluchtelingenkampen in de hoop dat meer mensen zich het lot aantrekken van de vele mensen die wereldwijd in nood verkeren.De VN gaat de komende tijd alle 150 vluchtelingenkampen die het onderhoudt, toevoegen aan Google Maps en Google Earth. Via de satellietbeelden kunnen experts van de VN precies volgen waarvluchtelingen naar toe trekken en waar hulp moet worden geboden.
Veldwerkers hebben minder aan de beelden omdat ze vaak geen computer of internetverbinding hebben.

Google werkt samen met de Verenigde Staten om het lot van vluchtelingen wereldwijd onder de aandacht te brengen om zodoende meer financiële steun te krijgen. De VN kan videointerviews met vluchtelingen uploaden naar de kaartendienst, foto's van crisisgebieden tonen en educatieve teksten toevoegen aan de satellietbeelden. Gebruikers van Google Earth en Google Maps kunnen precies volgen hoe de crisissen zich ontwikkelen.

Google heeft de technologie voor Google Earth eigenlijk ontwikkeld voor de "ultieme videogame". De zoekgigant kwam er echter al snel achter dat de dienst meer potentie had en gebruikt kon worden om wereldproblemen onder de aandacht van de gebruikers te brengen. 
 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie