abonneren

Google Maps nu ook in Nederland

Waar in de buurt zit hier een metrostation? Waar is het dichtstbijzijnde restaurant? In de Verenigde Staten was zulke informatie al langer aan Google Maps gekoppeld. In Nederland nog niet - maar daar is nu verandering in gekomen.Google heeft vandaag namelijk Google Maps Nederland geïntroduceerd. Met de dienst - die zowel via de pc als de mobiele telefoon te gebruiken is - kunt u makkelijk zoeken naarlokale informatie.
Mensen die bijvoorbeeld op zoek zijn naar een visrestaurant in Amsterdam hoeven alleen maar de zoekterm [visrestaurant] plus hun postcode [1033RE] of [Amsterdam] in te vullen om een uitgebreide lijst met visrestaurants in de buurt te krijgen. Elk resultaat is voorzien van een telefoonnummer, adresgegevens, links naar gerelateerde websites, en andere nuttige informatie, zoals recensies van bezoekers. Tevens worden de resultaten getoond op een kaart naast de zoekresultaten.

Naast de Internetmogelijkheden is Google Maps ook via de mobiele telefoon te gebruiken; downloaden kan hier.

Google Maps werkt in Nederland onder meer samen met Kamer van Koophandel, Infobel en websites zoals Iens index (www.iens.nl), Dinnersite.nl (www.dinnersite.nl), BOOKING.com (www.booking.com) en de REISinformatiegroep (www.9292ov.nl).

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: