abonneren

Google Maps krijgt scherpere satellietfoto's

Internetgigant Google heeft een deal gesloten met startup GeoEye. Google gaat foto's van GeoEye's nieuwe satelliet gebruiken voor Google Maps. Dit is niet de eerste keer dat Google samenwerkt met GeoEye. De internetgigant maakt nu al gebruik van foto's genomen door GeoEye's IKONOS-satelliet. Met de nieuwe deal gaat GeoEye exclusief foto's leveren aan Google.

De satelliet, die een half miljard dollar kost, maakt de beste satellietfoto's. Google krijgt van GeoEye zelfs wat extra promotie. Het logo van Google prijkt op de raket die de satelliet in de stratosfeer brengt. Google hoeft niks te betalen voor dit logo en de internetgigant betaalt ook niet mee aan de satelliet. GeoEye plaatst het logo van Google op de raket om aan te geven hoe belangrijk Google voor het project is.

GeoEye lanceert op vier september zijn nieuwe satelliet. De eerste foto's van de satelliet zullen Google eind oktober of begin november bereiken. Het is niet bekend wanneer Google de scherpere foto's aan zijn Google Maps-dienst gaat toevoegen.

De lens van de satelliet kan inzoomen tot 0,41 meter boven de grond in zwart en wit, en 1,65 meter boven de grond in kleur. Met de foto's kunt u dus eindelijk het kentekennummer van een auto lezen. Commerciële diensten mogen foto's gebruiken die tot maximaal een halve meter boven de grond zijn ingezoomd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: