abonneren

Google Maps krijgt nieuwe functie 'Wat is dit?'

Google heeft dit weekend een nieuwe aanvulling op Google Maps gelanceerd: 'Wat is dit?' Wie met de rechtermuisknop op een locatie op de kaart klikt kan nabijgelegen informatie vinden.De plaats waar u klikt bepaalt wat u te zien krijgt. Zo levert 'Wat is dit?' op een industriegebied een lijst met bedrijven op. Klikt u echter op een recreatiegebied, dan ziet u foto's die door gebruikers zijn gemaakt, links naar horecagelegenheden, speciaal kaartmateriaal of een lijst met bezienswaardigheden. Naarmate u meer inzoomt krijgt u in de linkerbalk naast de kaart steeds meer informatie te zien.
De nieuwe functie schijnt nog wel wat problemen te hebben: klikken op een kruising levert niet altijd de gewenste informatie op en ook heeft de functie moeite om bedrijven aan de overkant van de straat te tonen. De functie heet in het Engels overigens 'What's Here?'.

Google kondigde overigens nog meer nieuweontwikkelingen aan: zo zal Google Nieuws voortaan ook Wikipedia gebruiken als bron van nieuws. Bovendien is er een nieuw project uit de Google Labs op komst, met de naam Flipper. Deze dienst biedt een visuele manier om door Google Nieuws te bladeren. Artikelen zijn daarbij voorzien van originele opmaak en afbeeldingen.

Bron: Google Lat Long Blog

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: