abonneren

Google Maps krijgt concurrentie van Nokia Maps 2.0

Nu de betaperiode voor Nokia's navigatiesoftware verstreken is, biedt het bedrijf Nokia Maps 2.0 publiekelijk aan. De software concurreert met Google Maps en is volgens Nokia razend populair: de software is al 400.000 keer gedownload en komt op 35 miljoen gps-handsets terecht.Analisten verwachten dat de verkoop van losse navigatiesystemen langzaam afvlakt en dat de verkopen vanmobieltjes en smartphones met gps steeds verder zullen toenemen.
Nokia gokt hier ook op en probeert Nokia Maps op zoveel mogelijk apparaten te krijgen -- het bedrijf denkt dat er dit jaar 35 miljoen handsets van de nieuwe Maps 2.0 worden voorzien. 

Nokia maakt gebruik van de kaartmateriaal van zowel Navteq als TeleAtlas. In Maps 2.0 zijn er verschillende standen, waaronder 'driving', 'walking' en 'discovery'. De applicatie kent voor veel steden informatie over het openbaar vervoer en belangrijke bezienswaardigheden. Maps 2.0 draait op alle telefoons die voorzien zijn van S60 35d Edition Feature Pack 1 (N81, N82, N95, E90). Een gps-receiver is geen vereiste, want de software werkt ook via Assisted GPS over het datanetwerk, maar dit is minder nauwkeurig.

De Nokia-applicatie zelf is gratis, voor extra diensten moet betaald worden. Google's eigen Maps-applicatie werkt ook op S60 en kan eveneens kostenloos gedownload worden.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: