abonneren

Google Maps kan wandelroutes plannen

Met Google kunt u makkelijk een routebeschrijving van A naar B opvragen, waarbij Google er gemakshalve vanuit gaat dat u altijd de auto pakt. Daar komt nu verandering in: bij korte afstanden kunt u ook een wandelroute opvragen.Zodra u een route opvraagt met een afstand van minder dan 10 kilometer, dan verschijnt er voortaan een linkje 'Lopen'. Hiermee kunt u een wandelroute opvragen, waarbij Google er vanuit gaat dat u stevig doorstapt. De berekeningen gaan uit van een snelheid van iets meer dan 4 kilometer per uur.
Bij het plannen van wandelroutes zal Google u langs eventuele wandelpaden sturen en niet langer laten omlopen bij straten met eenrichtingsverkeer.

De wandelfunctie is nog in beta en is voorzien van een waarschuwing dat u voorzichting moet zijn in buurten die u niet kent. Eén minpunt is er echter wel: Google weet niet altijd of er een trottoir is langs grotere doorgaande wegen en weet ook nog niet of er een voetgangersbrug is als u een snelweg moet kruisen. Dat zal in de loop van de tijd verbeteren, zo schrijft Google op haar bedrijfsblog.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: