abonneren

Google Maps kan wandelroutes plannen

Met Google kunt u makkelijk een routebeschrijving van A naar B opvragen, waarbij Google er gemakshalve vanuit gaat dat u altijd de auto pakt. Daar komt nu verandering in: bij korte afstanden kunt u ook een wandelroute opvragen.Zodra u een route opvraagt met een afstand van minder dan 10 kilometer, dan verschijnt er voortaan een linkje 'Lopen'. Hiermee kunt u een wandelroute opvragen, waarbij Google er vanuit gaat dat u stevig doorstapt. De berekeningen gaan uit van een snelheid van iets meer dan 4 kilometer per uur.
Bij het plannen van wandelroutes zal Google u langs eventuele wandelpaden sturen en niet langer laten omlopen bij straten met eenrichtingsverkeer.

De wandelfunctie is nog in beta en is voorzien van een waarschuwing dat u voorzichting moet zijn in buurten die u niet kent. Eén minpunt is er echter wel: Google weet niet altijd of er een trottoir is langs grotere doorgaande wegen en weet ook nog niet of er een voetgangersbrug is als u een snelweg moet kruisen. Dat zal in de loop van de tijd verbeteren, zo schrijft Google op haar bedrijfsblog.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord