abonneren

Google maakt gezichten onduidelijk in Street View

Over Google's Street View is veel te doen - vooral omdat behoorlijk wat mensen het een aantasting op hun privacy vinden om zomaar gefotografeerd en op internet gezet te worden. Google komt daaraan tegemoet door gezichten binnen Street View te gaan vervagen.De achterliggende technologie maakt gebruik van een algoritme waarmee Google's Street View-database doorzocht wordt. Wordt er een gezicht gevonden, dan wordt dat vervaagd.
Voorlopig worden alleen alle beelden uit Manhattan op deze manier gescand, maar uiteindelijk zal een groter deel van de database op deze manier gescand en aangepast worden.

Met Street View kunnen internetters door middel van panoramische foto's een virtuele wandeling maken over de kaart die in Google Maps wordt getoond. Daarbij kan ingezoomd worden op de gebouwen en (met de muis) letterlijk rondgekeken worden.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord