Google maakt emulator-software voor Android Auto

Google heeft een emulator voor Android Auto uitgebracht voor ontwikkelaars. Daarmee kunnen makers van de auto-software vanaf hun pc testen met applicaties, in plaats van in een auto te hoeven zitten.
Android Auto is Googles besturingssysteem voor auto's, waarmee een telefoon wordt omgezet naar een makkelijk te bedienen UI. Op die manier kun je bijvoorbeeld makkelijk navigatie opstarten, maar ook kalender-afspraken bekijken of muziek afspelen via Spotify.

UI

De nieuwe emulator heet de Android Auto Desktop Unit, of ADHU. Door een Lollipop-telefoon met micro-usb aan te sluiten, krijgen zij dezelfde UI als wanneer ze in een auto zitten.

Algemeen beschikbaar

Het is een teken dat Android Auto eindelijk groter begint te worden. Op dit moment is de software in verschillende landen verkrijgbaar, maar nog niet in Nederland. Het is nog niet duidelijk wanneer de software algemeen beschikbaar komt. Fabrikanten in onder andere Amerika kunnen de software al wel gebruiken in auto's, maar ook bedrijven als Pioneer kunnen speciale units bouwen die in oudere auto's te installeren zijn.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: android, android auto