abonneren

Google maakt einde aan SMS-applicatie voor de iPhone

Google is door het succes van de SMS-applicatie Infinite SMS voor de iPhone gestopt met het aanbieden van gratis tekstberichten via zijn im-dienst Google Talk. Eind vorig jaar lanceerde Google zijn ‘SMS in Chat'-dienst. Met de dienst konden gebruikers van Google Talk gratis tekstberichten sturen naar mobiele telefoons. Binnen twee maanden bracht ontwikkelaar Innerfence de applicatie Infinite SMS uit voor de iPhone. De applicatie maakt gebruik van het Google Talk-protocol om gratis tektsberichten te versturen van de iPhone naar andere mobiele telefoons.
De applicatie was een groot succes. Meer dan een week stond het in de top 10 van populairste applicaties voor de iPhone. Toen besloot Google een einde te maken aan het feestje.

Google laat weten dat het een groot voorstander is van externe applicaties. Google moet echter betalen voor alle tekstberichten die verstuurd worden via Google Talk. Het succes van Infinite SMS kost Google teveel geld. De applicatie maakt nergens misbruik van en overtreedt ook geen regels. Google kan daarom niet aan Infinite SMS vragen om te stoppen. Om het versturen van tekstberichten via Google Talk tegen te gaan, blokkeert Google voortaan op alle externe XMPP-clients de mogelijkheid om SMS-berichten te versturen.

De twee ontwikkelaars van de applicatie Infinite SMS laten weten dat het besluit van Google betekent dat hun applicatie niet meer werkt. De ontwikkelaars benadrukken dat er geen kwade opzet in het spel was. Ze hadden gewoonweg niet verwacht dat hun applicatie zo succesvol zou zijn dat een internetgigant als Google er last van zou hebben.


Bron: www.innerfence.com/google-shuts-down-infinite-sms

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie