abonneren

Google licht nieuw privacybeleid toe

Vorige week ontstond er al veel ophef over het nieuwe privacybeleid dat Google per 1 maart invoert. Dit weekende kregen veel Google-gebruikers een mailtje over de aanpassingen. Volgens een reactie van Google is de golf van kritiek op het nieuwe beleid niet terecht.

Google verandert het privacybeleid in die zin dat voor alle Google-diensten nu één uniform privacybeleid wordt gevoerd in tegenstelling tot voorheen waarbij voor elke Google dienst een eigen beleid gold.

Volgens policy manager Betsy Masiello hebben gebruikers nog steeds zelf de keuze en de controle. Zo hoef je niet in te loggen om veel van de Google diensten te gebruiken. Ook verandert er niet veel in het vergaren van gebruikersinformatie. Dat gebeurde altijd al en dat blijft Google doen om de kwaliteit van zijn dienstverlening te verbeteren.

Bij de zoekgeschiedenis kunnen ook ingelogde gebruikers, net als voorheen de zoekgeschiedenis aan passen of wissen. Ook de incognito-modus van Google Chrome of andere privacy hulpmiddelen van Google kan worden gebruikt om je privacy te bewaken.

De vernieuwing zit hem in de versimpeling van het beleid. Ook maakt Google nu duidelijker wat het doet. Als je niet wilt dat gebruiks-informatie wordt gecombineerd kun je voor verschillende diensten als Gmail, Google+ en YouTube ook verschillende accounts gebruiken.

Details over het Google privacy-beleid lees je hier.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie