abonneren

Google Latitude nu met historie

Google breidt Latitude uit met een trackingfunctie, die de mogelijkheid biedt om bij te houden waar u bent geweest. Voor wie aan het rondreizen is of een mooie wandeling maakt, is het leuk om achteraf te kunnen zien waar je bent geweest. Schakel de Google Location History functie in en Google Maps zal de Latitude lokaties opslaan. In Google Maps en Google Earth kan deze historie vervolgens zichtbaar worden gemaakt. Naar keuze kan de historie van de laatste trip of alle historie worden gewist.
Alleen de eigen historie kan worden bekeken en is niet beschikbaar voor anderen, ook niet voor de vrienden die via Latitude wel toegang hebben tot uw huidige lokatie.

Een andere functie die Google toevoegt aan Latitude is een signaleringsfunctie voor vrienden in de buurt. Zodra een als vriend ingestelde Latitude gebruiker in de buurt komt wordt er een waarschuwing gegeven. Deze Google Location Alerts functie is nog in het bèta stadium.
Lattitude-gebruikers kunnen het hier zelf uitproberen.

Bron: Google blog

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord