abonneren

Google lanceert zoekdienst voor kleine bedrijven

Google heeft vandaag de Google Custom Search Business Edition aangekondigd, een simpele en voordelige dienst waarmee kleinere bedrijven de Google-zoekfunctie aan hun website kunnen toevoegen.Google biedt al geruime tijd kant en klare oplossingen gebaseerd op een combinatie van hard- en software, in de vorm van de Google Mini en de Google Search Appliance. Ook PCMweb maakt gebruik van een dergelijke "Google box" voor de zoekfunctie van de site.

Voor bedrijven waarvoor deze kant en klare oplossingen te duur of te ingewikkeld zijn komt Google nu met een alternatief in de vorm van een online zoekdienst, waarvoor ondernemingen zich in drie eenvoudige stappen online kunnen opgeven. Binnen tien minuten kunnen klanten en bezoekers de site al doorzoeken met Google’s zoektechnologie. Omdat de dienst volledig door Google zelf gehost wordt, hoeven bedrijven zelf geen hardware meer te plaatsen of software te installeren.

De dienst biedt gebruikers de mogelijkheid om het bezoekersgedrag te analyseren middels rapportages, en de keuze om wel of geen advertenties op te site te zetten. Custom Search Business Edition kost $100 per jaar voor het doorzoeken van maximaal 5.000 pagina’s. Dit kan worden uitgebreid tot $ 500 per jaar voor maximaal 50.000 pagina’s.

Meer informatie: http://google.com/enterprise/csbe

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie