abonneren

Google lanceert snelheidstool voor ontwikkelaars

Een van de belangrijke factoren die (zeker in het begin) hebben bijgedragen aan het succes van Google is de snelheid van de zoeksite. De interne tool Page Speed komt nu voor iedereen beschikbaar.De zoekresultaten verschijnen binnen fracties van seconden op het scherm. Deze snelheid vindt men ook terug bij Google's andere services (afgezien van de downtime van gMail zo nu en dan). Uiteraard is dit te danken aan het minimalistische design en een stevig server-park. Maar ook achter de schermen wordt er een hoop aan optimalisatie gedaan zodat de site aan de voorkant snel presteert.

Een tool die Google daarvoor intern gebruikt is Page Speed. Deze is sinds gisteren opengesteld voor ontwikkelaars. De tool komt in de vorm van een Firefox plugin die samenwerkt met Firebug, een web-development tool die weer samenwerkt met Firefox. Page Speed geeft na een analyse suggesties hoe de laad-snelheid van de webpagina te verhogen. Dit kan bijvoorbeeld door het automatisch optimaliseren van afbeeldingen of ongebruikte Javascript en CSS die wordt ingeladen achterwege te laten.

Yahoo kwam al eerder met een dergelijke tool, genaam YSlow, ook bedoeld om ontwikkelaars te helpen de snelheid van de website te verhogen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie