Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Google lanceert nieuwe dienst 'My Location'

Google heeft de nieuwe dienst 'My Location' gelanceerd. De nieuwe dienst maakt gebruik van zendmasten om gebruikers van mobiele telefoons te lokaliseren om vervolgens lokale diensten te kunnen aanbieden. Met ‘My Location' kunnen gebruikers snel en gemakkelijk - zonder een internetadres te hoeven intikken - opzoeken welke diensten er in de buurt worden aangeboden.

Op dit moment kunnen alleen Amerikaanse eigenaren van een mobiele telefoon gratis gebruikmaken van ‘My Location'. Google wil dat meer mensen met mobiele telefoons locatie-specifieke diensten gaan gebruiken, ook al hebben ze geen mobiele telefoon met ingebouwde GPS.

My Location maakt gebruik van Google Maps for Mobile om de locatie van de gebruiker op een kaart te plaatsen. De gebruiker hoeft alleen het getal ‘0' op zijn mobiele telefoon in te tikken om te zien waar hij ongeveer is. Vervolgens kan hij zien welke diensten, bijvoorbeeld restaurants, bioscopen of hotels, er in de buurt zijn.

De plaatsbepaling met zendmasten is niet zo accuraat als met GPS. Een gebruiker kan met triangulatie (drie zendmasten geven de laatste locatie van de gebruikte mobiele telefoon door) ongeveer binnen een straal van een kilometer worden gelokaliseerd. Dit is niet nauwkeurig genoeg voor routebepalingen, maar wel om te zien waar een gebruiker ongeveer is en wat er in zijn nabijheid is te doen.

‘My Location' is een goede aanvulling voor Apple's iPhone. Op dit moment kunnen iPhone-eigenaren al met behulp van de applicaties Maps en Navizon via triangulatie hun positie bepalen.

Veel gebruikers zijn bezorgd over de groeiende macht van Google en wat dit betekent voor hun privacy. Google zegt dat het voor ‘My Location' geen informatie van de gebruiker hoeft op te slaan, niet eens de naam van de gebruiker of zijn telefoonnummer.


Video: http://www.youtube.com/watch?v=mIG-Dx7kF3Q
Website: My Location

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

Laatste reactie