Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Google laat gebruikers zoeken naar internetblokkers

Google geeft internetgebruikers de mogelijkheid om te zien of hun internetprovider hun dataverkeer blokkeert of afknijpt. Google's plan zet de relatie tussen de internetgigant en internetproviders verder onder druk. Internetproviders zeggen dat ze het internetverkeer van en naar gebruikers wel moeten afknijpen en soms zelfs blokkeren omdat hun netwerken de groei van dataverkeer amper aankunnen.
Internetbedrijven als Google en Yahoo zijn bang dat internetproviders hun macht zullen misbruiken om het dataverkeer van bepaalde online diensten en applicaties te prefereren boven die van anderen.

Google geeft wetenschappelijk onderzoekers toegang tot 36 servers in 12 locaties verspreid over de VS en Europa. De wetenschappers gaan de data analyseren om te achterhalen welke providers dataverkeer afknijpen. Google biedt gewone internetgebruikers een aantal tools waarmee ze kunnen zien of hun ISP hun bandbreedte afknijpen. De tools zitten in de M-Lab suite die is ontwikkeld door Google, het Open Technology Institute, het PlanetLab Consortium en een aantal wetenschappers. In totaal moet de suite bestaan uit vijf applicaties. Drie applicaties zijn vanaf deze week beschikbaar.

De Network Diagnostic Tool test de snelheid van je internetverbinding en analyseert mogelijke problemen. Glasnost controleert specifiek of BitTorrent wordt geblokkeerd of afgeknepen. De Network Path and Application Diagnosis analyseert mogelijke problemen die zich voordoen op breedbandverbindingen.

De twee tools die nog niet zijn uitgebracht, zijn NANO die kijkt of de ISP specifieke gebruikers, applicaties of websites blokkeert of afknijpt, en DiffProbe die dataprioriteiten analyseert.


Meer informatie: GoogleBlog

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie