abonneren

Google kwaad om slachtofferrol Microsoft

Zoekgigant Google is kwaad dat Microsoft de uitspraak van de rechter dat het zijn desktopzoekfunctie in Windows Vista moet openstellen voor externe zoeksoftware zo heeft verdraaid dat het lijkt alsof Microsoft een gunst verleent aan Google.Na de gerechtelijke uitspraak stuurde Microsoft een persbericht rond waarin het net leek alsof Microsoft de wijste was en door de knieën was gegaan om t
egemoet te komen aan de onredelijke eisen van Google. Nu blijkt dat dit allemaal niet waar is en dat Microsoft helemaal niet van plan is om belangrijke veranderingen door te voeren in de desktopzoekfunctie in Vista.

Microsoft gaat Windows Vista niet zo aanpassen dat de standaard zoekfunctie in Windows Explorer opengesteld wordt voor externe zoeksoftware. Microsoft wil ook niet ingaan op de klacht van Google dat Microsoft in Vista opzettelijk de zoeksoftware van Google vertraagd.

Google is blij dat Microsoft bereid is om externe desktopzoeksoftware toe te laten in Vista, maar volgens Google gaat Microsoft nog lang niet ver genoeg. Google vindt dat het mogelijk moet zijn dat een gebruiker in Vista de zoeksoftware van Microsoft compleet kan uitschakelen. Microsoft heeft er nog steeds niet voor gezorgd dat dit kan en het ziet er niet naar uit dat Microsoft dit op korte termijn wel zal doen.


Bron: Ars Technica

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord