abonneren

Google krijgt merkrecht Nexus One niet toegewezen

Google heeft het recht op de merknaam Nexus One aangevraagd in Amerika, maar het US Patent and Trademark Office heeft deze aanvraag afgewezen. Het probleem ligt bij Integra Telecom, dat een product met de naam Nexus in zijn assortiment heeft.Normaliter is het niet zo'n probleem als er merkrecht aangevraagd wordt voor een product en de merknaam bestaat al in een ander productsegment.
Maar de Nexus van Integra Telecom is een product waarmee het mogelijk is spraak en data te versturen en ontvangen. Dat ligt dus veel te dicht bij de omschrijving van de Nexus One, waardoor het merkrecht niet verleend wordt aan Google. Overigens kan deze nog in hoger beroep gaan.

Ook Apple had aanvankelijk problemen met de merknaam iPhone, die in het bezit was van Cisco en voor soortgelijke producten gebruikt werd. Apple heeft een deal met Cisco moeten sluiten om het merkrecht in zijn bezit te krijgen.

Overigens gaat het niet goed met de verkoop van de Nexus One. Er zijn inmiddels 135.000 exemplaren verkocht, aanzienlijk minder dan de Motorola Droid en de eerste iPhone (één miljoen stuks). Het lijkt onwaarschijnlijk dat de Nexus One veel potten gaat breken in Europa, want de smartphone moet het hier opnemen tegen de vrijwel identieke HTC Desire, die op enkele punten verbeterd is.

Tweakers.net

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie