Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Google koopt internetbeveiligingsbedrijf

Google verlaat het overnamepad voorlopig niet. In de week dat een anti-kartel onderzoek start naar aanleiding van de geplande aankoop van online advertentiebedrijf DoubleClick, wordt bekend dat Google zich begeeft op het terrein van de beveiligingssoftware. De zoekgigant koopt voor een onbekend bedrag GreenBorder. Amerikaanse media speculeren maandag over de reden van de aankoop.
Verschillende analisten denken dat de aankoop in verband gebracht moet worden met online kantoorsoftwarediensten die Google langzaam aan het uitrollen is. "Beveiligingssoftware is één van de fundamentele bouwstenen voor deze diensten," zegt een analist tegen SC Magazine. De meeste analisten geloven niet dat Google zelf webgebasseerde beveilingssoftware wil gaan aanbieden.

Google heeft de overname zelf niet bekendgemaakt. Het nieuws kwam naar buiten via de website van GreenBorder, dat net als Google is gevestigd in Mountain View. Een woordvoerder van Google heeft de overname bevestigd.

Meer initiatieven
GreenBorder heeft een methode ontwikkeld die ervoor zorgt dat alle virussen, spyware en Trojaanse paarden die een gebruiker tijdens een internetsessie ‘oppikt', verwijderd worden op het moment dat de internetbrowser wordt afgesloten. De naam ‘GreenBorder' verwijst naar de zogenaamde ‘groene grens' die zich om de browser nestelt als de dienst actief is. De gebruiker weet zo dat spyware of virussen binnen de browseromgeving blijven. Ook downloads blijven binnen de groene zone. Met de software van GreenBorder is het niet nodig om telkens updates te installeren die nieuwe virussen of malware herkennen.

De stap van Google op het gebied van beveilingssoftware, komt niet geheel uit de lucht vallen. De interesse in beveiliging volgt kort na de lancering van een weblog van Google over online beveiliging. In een paper (PDF) beschrijft Google de resultaten van een onderzoek naar online beveiligingsbedreigingen. Deze initiatieven duiden er volgens sommigen op dat Google meer plannen heeft op het gebied van beveiliging, dan de analisten vermoeden.


Bron: Emerce.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 09 november

Laatste reactie