}
abonneren

"Google koopt Feedburner voor $100 miljoen"

Insiders melden dat Google en Feedburner akkoord zijn gegaan met een deal waarbij Google contact geld neerlegt om Feedburner over te nemen. De deal moet over twee weken helemaal rond zijn. De beide bedrijven hebben echter nog niet gereageerd op de geruchten over de overname.Feedburner biedt een rss-dienst voor weblogs en websites.
De afgelopen maanden heeft Feedburner een gigantische groei meegemaakt. Voor Google is een overname van Feedburner zeer interessant omdat het perfect past bij de Google's blogdienst Blogger die de zoekgigant in 2003 kocht.

Steeds meer internetsurfers gebruiken rss-feeds om bij te blijven met het laatste nieuws op hun favoriete websites en klikken niet meer door naar het originele artikel. Hierdoor lopen websites die hun omzet genereren door klikadvertenties flink wat geld mis. Voor adverteerders wordt het minder interessant om te investeren in dit soort klikadvertenties, waardoor Google omzet misloopt. Door de overname van Feedburner kan Google klikadvertenties in rss-feeds plaatsen, waardoor het ervoor zorgt dat het geen adverteerders verliest.


Bron:www.vecosys.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI