abonneren

Google koopt drone-fabrikant Titan Aerospace

Google heeft drone-fabrikant Titan Aerospace overgenomen\. Titan bouwt hoog vliegende drones die op zonne-energie vliegen. Met de drones wil Google internet gaan aanbieden op plekken waar dat nog niet ligt.

Titan gaat buiten Google om opereren, maar wel nauw samenwerken met Googles afdelingen als Maps en Earth, en ook specifiek met het nieuwe 'Project Loon'. Met Project Loon wil de zoekgigant grote ballonnen over de wereld laten vliegen, die vervolgens draadloos internet kunnen verzorgen in afgelegen regio's.

5 jaar

De vliegtuigjes die Titan bouwt zijn een hybride vorm van drones en atmosferische satellieten. Ze worden door zonne-energie aangedreven en kunnen zonder onderbreking 5 jaar in de lucht blijven.

Internet voor iedereen

De aankoop van Titan Aerospace past in de recente trend die Google en ook Facebook hebben gezet. De tech-bedrijven willen via nieuwe techniek draadloos internet over de wereld verspreiden, vooral op plaatsen waar nu geen verbindingen mogelijk zijn omdat het daar te afgelegen is. Facebook gebruikt daar ook al drones voor. Google startte een jaar geleden zelf al 'Project Loon', waarmee het bedrijf grote weerballonnen over de aarde laat zweven om internet te verzorgen.

Drones

Daar worden al flinke stappen in gezet. Vorige maand liet Google al weten dat de ballonnen in slechts enkele uren een rondje om de aarde konden vliegen. Het probleem met ballonnen is echter dat ze altijd afhankelijk zijn van weersomstandigheden, en daarom wil Google ook gebruik gaan maken van drones en zelfs satellieten.

"We zitten nog in een vroege fase van het project, maar drones en atmosferische satellieten kunnen internettoegang brengen naar miljoenen mensen."

Data-verzending

De drones die Titan bouwt kunnen voor veel verschillende doeleinden worden ingezet, zoals het verzamelen en versturen van data, maar ze kunnen ook worden ingezet voor reddingsacties of om ontbossing te bestuderen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord