abonneren

Google koopt BlindType

Google neemt een bedrijf over dat een softwaretoetsenbord ontwikkelt. Het bedrijf BlindType heeft zijn ontwikkeling nog niet uitgebracht. De software zou typen op schermtoetsenborden door een sterk verbeterde voorspellingsfunctie aanzienlijk verbeteren.Iedereen die wel eens wat tikt op een schermtoetsenbordje weet dat er aan deze functionaliteit nog wel wat valt te verbeteren.
Zo is de toetsenbordfunctionaliteit van Apple's iPhone superieur aan die van Android. Met deze overname hoopt Google de kwaliteit van het typen op het Android-schermtoetsenbordje te verbeteren.

BlindType was voor de overname van plan hun toetsenbord als app uit te brengen voor Android en iOS. Waarschijnlijk zal het na overname door Google alleen nog voor Android gebruikt worden. Volgens de makers is de software geschikt voor alle talen.

Op YouTube heeft BlindType een demonstratiefilmpje staan van de technologie.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord