Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Google kondigt 'Internet of Things'-besturingssysteem Brillo aan

Google komt met een eigen besturingssysteem voor het Internet of Things. ‘Brillo’, zoals het OS heet, moet domotica-apparatuur koppelen aan smartphones of andere apparaten. Daarvoor komt het bedrijf met een nieuwe techniek voor ontwikkelaars, genaamd Weave.
Slimme apparaten moeten daarom naadloos samenwerken met je smartphone. Een voorbeeld daarvan is een recepten-app die je op je smartphone gebruikt, die kan communiceren met je slimme oven zodat die meteen aan kan worden gezet wanneer dat nodig is. Het nieuwe besturingssysteem heet Brillo, dat is gebaseerd op Android. Het is daarom opvallend dat het systeem de Android-naam niet meekrijgt. Brillo krijgt onder andere dezelfde beveiligingsonderdelen mee als in Android zitten. Het besturingssysteem werkt op apparaten met wifi en bluetooth met low energy.

Weave

Brillo wordt het systeem waarmee apparaten op internet kunnen worden aangesloten. Daar bovenop komt een nieuw platform van Google te draaien, genaamd Weave. Dat laat de apparaten onderling communiceren, en legt een verbinding met de smartphone zodat apparaten daarmee te bedienen zijn.

Developer preview

Veel details over het besturingssysteem zijn nog niet bekend. Google brengt Brillo in het derde kwartaal van dit jaar uit, en ontwikkelaars kunnen een paar maanden daarna ook aan de gang met de Weave-techniek.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: google io 2015, Domotica, brillo

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie