abonneren

Google komt met YouTube-dienst voor bedrijven

Google voegt een YouTube-achtige applicatie toe aan zijn suite met zakelijke software. Google wil dat het delen van videofilmpjes op de werkplek net zo makkelijk is als het versturen van e-mailberichten.Google Video for Business isontworpen om gebruikt te worden door een afgesloten groep gebruikers binnen het webdomein van een organisatie. Videocontent zoals toespraken van de directie, productrainingen en salesbijeenkomsten zijn afgeschermd zodat niemand van buiten het bedrijf er bij kan.

"Wat YouTube deed voor consumenten gaat Google Video doen voor het bedrijfsleven," aldus Matthew Glotzbach, directeur productmanagement bij Google.

In tegenstelling tot de huidige videoconferencing-software is er voor Google Video for Business geen aparte hard- of software nodig. Een werknemer hoeft alleen het webadres van een online filmpje door te sturen aan een collega omdat de videofilmpjes al allemaal op de servers van Google staan.

Er is bij Google Video for Business geen limiet van 10-minuten zoals op YouTube. Filmpjes kunnen meer dan een uur duren. Google heeft een systeem ontwikkeld waardoor werknemers gemakkelijk bepaalde stukken in een videofilmpje kunnen overslaan en snel naar die gedeeltes kunnen komen die voor hen interessant zijn.

Vanaf 8 september kunnen educatieve gebruikers van Google Apps de nieuwe videodienst een half jaar uitproberen. Na de testperiode kost de applicatie onderwijsinstellingen $10 per gebruiker per jaar.

Google heeft zijn best gedaan om te voorkomen dat videofilmpjes uitlekken, maar net als bij e-mail en instant-messaging is de werknemer de zwakke schakel. In principe kan niemand buiten het webdomein van de organisatie toegang krijgen tot de videofilmpjes. Systeembeheerders kunnen individuele gebruikers de mogelijkheid geven om filmpjes te downloaden. Google Video biedt iedere Google Apps Premier-gebruiker 3GB aan online opslagruimte.

De filmpjes kunnen afhankelijk van de bandbreedte in een normale resolutie bekeken worden of in HD. Het is ook mogelijk de filmpjes in een resolutie te bekijken die is geoptimaliseerd voor Apple's iPhone.

Google video for Business zit in Google's Apps Premier Edition. De suite kost $50 per gebruiker per jaar.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord