abonneren

Google komt met orkaanwaarschuwingsdienst

Amerikanen die in een gebied leven dat wordt geteisterd door orkanen kunnen binnenkort door Google gewaarschuwd worden wanneer hun huis gevaar loopt. Google werkt hiervoor samen met het Amerikaanse National Hurricane Center.Een vloedgolf is één van de meest vernietigende elementen van een orkaan wanneer die vanuit de oceaan het land bereikt. Vloedgolven vormen het grootste gevaar voor mensen diein kustgebieden leven en die evacuatiewaarschuwingen negeren.

Het National Hurricane Center koppelt zijn database met stormdata aan een applicatie die Google ontwikkelt. De database van het NHC wordt al jaren door meteorologen gebruikt om overstromingsgevaar te bepalen voor diverse typen stormen.

"Mensen kunnen hun adres invoeren en zien hoezeer ze gevaar lopen", aldus Bill Read, de baas van de NHC. Read hoopt dat de applicatie van Google gebruikt kan worden gedurende het aankomende Atlantische orkaanseizoen dat van 1 juni tot 30 november duurt.

Uit data verzameld door het NHC tijdens orkaan Katrina - die het leven van 1.500 mensen kostte en $80 miljard aan schade veroorzaakte - bleek dat de vloedgolf een hoogte bereikte van zeven meter boven zeeniveau. De categorie vijf storm Andrew raasde in 1992 over Miami veroorzaakte een vloedgolf van vijf meter.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord