abonneren

Google komt met online rivaal voor PowerPoint

Google blijft volhouden dat zijn online kantoorsoftware niet is bedoeld om te concurreren met Microsofts Office-suite.
Maar nu de zoekgigant op het punt staat een online prestentatie- en slideshowtool uit te brengen, beginnen mensen vraagtekens te zetten bij de Google's opmerkingen.Google gebruikt voor zijn nieuwe online presentatietool technologie die het heeft verkregen door de overname van het bedrijf Tonic Systems. De nieuwe presentatietool zal waarschijnlijk gekoppeld worden met Google's tekstverwerkingstool Google Docs and zijn spreadsheettool Google Spreadsheet. Google hoopt de nieuwe telg in de zomer te kunnen uitbrengen.

Er gingen al langer geruchten over het internet dat Google bezig was met de ontwikkeling van een eigen presentatietool. Concreet bewijs was er toen Google-baas Eric Schmidt tijdens zijn presentatie op de Web 2.0 Expo in San Francisco opmerkte dat de presentatie gemaakt was met Google's aankomende presentatietool. Opnieuw benadrukte Schmidt dat Google niet wil concurreren met Microsoft en Office. Hoe lang Google dat verhaaltje nog kan volhouden, is de vraag. De meeste insiders gaan er van uit dat de zoekgigant wel degelijk bezig is om een pakket kantoorapplicaties te ontwikkelen waarmee het Microsoft Office van de troon wil stoten.


Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord