abonneren

Google komt met online pdf-reader

Google heeft een nieuwe online applicatie gelanceerd waarmee gebruikers zonder hun browser te verlaten gemakkelijk gedigitaliseerde boeken kunnen lezen. Door Google's nieuwe online reader hoeft de gebruiker geen gebruik meer te maken van de Reader van concurrent Adobe.Aan de rechterkant van het scherm vindt u een zoekveld en een inhoudsopgave zodat u gemakkelijk het hoofdstuk of het trefwoord kunt vinden waar u naar op zoek bent. Google geeft tevens links naar een aantal online winkels waar het boek te koop is.
Doordat Google’s ‘Zoeken naar boeken’ gekoppeld is aan Google's 'In de bibliotheek' kunt u ook bronnen vinden die refereren naar het boek. En door te klikken op ‘meer over dit boek’ kunt u boeken vinden die verwant zijn aan het gevonden boek.

Op dit moment is het aantal boeken dat volledig is gedigitaliseerd en te online te lezen is beperkt. Google is nog steeds druk bezig om alle boeken in de bibliotheken van belangrijke universiteiten zoals Harvard, Oxford en Stanford in te scannen. Google’s digitaliserings-initiatief is ook niet zonder controverse. Vorige maand klaagde een Franse uitgever Google nog aan omdat het vindt dat Google’s ‘Zoeken naar boeken’-project zijn auteursrechten schendt.


Website
: books.google.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord