abonneren

'Google komt met Android TV'

Google komt met een speciale versie van besturingssysteem Android voor op televisies. Het project gaat 'Android TV' heten en moet een concurrent worden van andere tv-diensten als Apple TV.

Dat blijkt althans uit documenten die tech-site The Verge heeft weten te bemachtigen. Daar staat in dat Android TV geen volwaardig besturingssysteem voor de tv moet worden, maar eerder een platform waarop ontwikkelaars apps voor kunnen bouwen die speciaal voor de tv geschikt zijn.

Apps

Volgens The Verges documenten worden onder andere Googles eigen diensten als YouTube, Play  Movies, en Google Hangouts naar het platform gebracht, maar ook andere ontwikkelaars kunnen met het platform aan de slag. Zo zou bijvoorbeeld Netflix een eigen app kunnen bouwen, en kunnen Nederlandse providers als Ziggo er wellicht ook op verschijnen. Ook apps als RTL- en Uitzending Gemist zijn opties voor het systeem.

Gebruiksgemak

Android TV krijgt onder meer spraakbesturing, zodat gebruikers met hun stem de tv kunnen bedienen. Het gebruiksgemak wordt in het systeem erg belangrijk. Google wil dat gebruikers met maximaal 3 commando's een film kunnen starten. Daarnaast kunnen er ook notificaties in beeld komen.

Hoe Android TV precies wordt vormgegeven is nog niet bekend. Ook is het niet duidelijk wanneer het besturingssysteem precies beschikbaar wordt, maar volgens The Verge duurt dat niet lang meer.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie