abonneren

Google komt met 'aanpasbare' zoekmachine

Google maakt zijn zoekmachine aanpasbaar voor iedereen. Hierdoor is het voor websitebeheerders mogelijk om een Google-zoekvenster in de site te integreren waarbij de relevantie van de zoekresultaten op een bepaald onderwerp gebaseerd kan worden.Google zegt veel vraag te krijgen naar een dergelijke feature. Een beheerder van een website over mileuzaken kan nu naadloos zoekfunctionaliteit in de website inbouwen waarbij op Google gezocht wordt, maar de zoekresultaten met betrekking tot milieuzaken hoger scoren dan de overige resultaten.

De resultaten worden aangepast door steekworden en lijsten van sites waar wel of niet gezocht mag worden. Wel worden er bij het tonen van de resultaten een aantal sponsored links gegeven -- op deze manier hoopt Google aan de techniek te verdienen.

Op dit moment is de feature alleen in de Verenigde Staten toegankelijk, maar volgens Google krijgt de rest van de wereld binnen enkele weken ook toegang.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord