abonneren

Google komt binnenkort met YouTube-producten

Google lanceert op korte termijn een aantal nieuw producten voor zijn YouTube-videodienst. Voor de ontwikkeling van de producten gaat Google nauwer samenwerken met Yahoo.Het winstgevend maken van YouTube heeft de hoogste prioriteit bij Google. Google-baas Eric Schmidt kon nog geen voorbeelden van producten geven en geen enkel product zit nog in een testfase.

Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering zei Google-oprichter Sergey Brin dat YouTube en DoubleClick nog steeds babyproducten zijn vergeleken met Google's advertentie- en zoekdiensten. Brin ziet potentieel in YouTube en DoubleClick maar het duurt zeker nog enkele jaren voordat ze winstgevend zijn. Google heeft voor $3,1 miljard DoubleClick gekocht en voor $1,6 miljard YouTube.

Google speelde een belangrijke rol tijdens de baltsdans tussen Microsoft en Yahoo. Microsoft wilde met de overname een sterk advertentiebedrijf neerzetten die kon concurreren met Google. Doordat Microsoft de overname heeft opgegeven, hoeft Google niet bang te zijn dan het een sterke concurrent krijgt.

De groei van Google komt vooral uit het buitenland. Van alle omzet die Google binnenhaalt, komt 51 procent van buiten de VS. Schmidt verwacht dat op termijn 65 procent van alle omzet uit het buitenland komt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: