abonneren

Google klaagt Poolse dichters aan over Gmail-naam

Een groep Poolse dichters die de naam GMAIL (Grupa M?odych Artystów i Literatów) heeft, is aangeklaagd door Google over het gebruik van de domeinnaam www.gmail.pl. Volgens Google heeft de groep geen recht op de naam omdat het teveel lijkt op zijn webmaildienst.

Izabela Krawczyk van 'Grupa M?odych Artystów i Literatów' (groep van jonge artiesten en schrijvers) zag aan het einde van vorige jaar dat de domeinaam gmail.pl nog niet geclaimd was door Google. Zij besloot om snel de domeinnaam te kopen en via de site de groep van jonge aankomende artiesten te promoten.

Krawczyk zegt dat het niet de bedoeling van GMAIL is om voor veel geld de domeinnaam te verkopen aan Google. De groep heeft de domeinnaam gekocht om hun activiteiten te promoten en het is dan ook niet van plan om de domeinnaam aan Google af te staan. Volgens Krawczyk heeft de groep eerlijk de domeinnaam gekocht en is het Google's fout dat het niet deze domeinnaam heeft geregistreerd.

Advocaten van Google hebben de groep laten weten dat het niet van plan is om voor de domeinnaam te betalen. Google vindt dat het recht heeft op de domeinnaam aangezien de Poolse groep een merknaam van Google onrechtmatig gebruikt.

De domeinnaam googlemail.pl is nog wel vrij en GMAIL vindt dat Google deze domeinnaam moet gebruiken voor zijn webdienst in Polen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie