abonneren

Google investeert in IE-alternatief Maxthon

Meerdere bronnen melden dat de Chinees/Israelische start-up achter de Maxthon-browser een minderheidsbelang heeft verkocht aan Google. De Maxthon-browser is één van de populairste alternatieven voor Microsofts Internet Explorer.Eigenlijk is Maxthon niet een complete browser maar meer een schil dat bovenop Internet Explorer ligt waardoor deze een aantal extra functies krijgt.
Zo hadden Maxthon-gebruikers de mogelijkheid om tabbladen te gebruiken voordat Microsoft deze functie in IE7 had gebouwd.

Het is niet bekend hoe groot Google's investering is, maar volgens geruchten ligt het bedrag rond de $1 miljoen. De investering is onderdeel van een grotere, strategische deal tussen de twee bedrijven.

De Maxthon-browser is meer dan 80 miljoen keer gedownload en meer dan de helft van alle gebruikers woont in China. Een kwart van alle zoekvragen op de Chinese zoekportal Baidu komt van Chinezen die de Maxthon-browser gebruiken. De kans is dan ook groot dat op korte termijn Baidu wordt vervangen door Google als de standaard zoekportal in Maxthon.


Bron: www.techcrunch.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: