abonneren

Google investeert $100 miljoen in tv via YouTube

Google investeert 100 miljoen dollar in het opzetten van gratis tv-kanelen met een professeionele programmering in YouTube.

Volgens The Wall Street Journal is er een markt is voor tv via internet omdat steeds meer mensen tegenwoordig een tv met internetaansluiting hebben. Google zou al in onderhandeling zijn met bedrijven als Warner Brothers en producenten van programma’s als Ugly Betty en The X Factor. Ook bekende skateboarder Tony Hawk zou in onderhandeling zijn met YouTube voor een eigen kanaal.

YouTube gaat met dit initiatief de concurrentie aan met andere streaming-diensten zoals Netflix in Amerika. De investering van 100 miljoen moet worden terugverdiend met advertentie-inkomsten. Als de investeringen zijn terugverdiend, worden de advertentie-opbrengsten daarna gedeeld met de content-aanbieders. 

Of de content bij ons toegankelijk zal zijn, is niet bekend. Een vertegenwoordiger van YouTube wil überhaupt niet reageren op de berichtgeving van The Wall Street Journal en wil alleen kwijt dat YouTube altijd in gesprek is met aanbieders van content.

Via: Digitaltrends

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie