abonneren

Google introduceert nieuwe mobiele zoekdienst

Google introduceert vandaag een nieuwe zoekdienst voor mobiele telefoons. De nieuwe dienst moet zoeken sneller en intuïtiever maken dan ooit tevoren. De nieuwe zoekdienst van Google biedt gebruikers van mobiele telefoons resultaten die speciaal zijn afgestemd op hun zoekopdracht. Google doorzoekt het gehele internet en mobiele web, nieuwsartikelen, databases met gegevens over locale bedrijven en een index van afbeeldingen om de meest relevante zoekresultaten te bieden.
Zo zal een zoekopdracht naar ‘stadion' zowel links opleveren naar foto's van stadions als internetpagina's.

De nieuwe mobiele zoekdienst van Google verbetert daarnaast de lokale
zoekervaring. Doordat de dienst in staat is om de recente zoeklocaties van
gebruikers te herinneren, hoeven gebruikers tijdens volgende zoekopdrachten niet steeds opnieuw hun locatie op te geven. Zodra de gebruiker een locatie heeft ngevoerd, zullen zoekopdrachten naar bijvoorbeeld het weer of restaurants resultaten opleveren die specifiek van toepassing zijn op de locatie van de gebruiker.

"Het doet ons een genoegen om de nieuwe mobiele zoekdienst van Google te introduceren. Deze dienst zal gebruikers in staat stellen om op veel eenvoudigere en snellere wijze de informatie te vinden waarnaar ze zoeken, ongeacht het tijdstip of de locatie", aldus Steve Cheng, de productmanager van Google Mobile Search. "Nu overal ter wereld miljoenen mobiele telefoons worden gebruikt, hebben wij ons ten doel gesteld om de zoekervaring van Google nog nuttiger en relevanter te maken voor gebruikers onderweg".

De nieuwe mobiele zoekdienst van Google is te vinden op www.google.nl/m.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie