abonneren

Google in sociale netwerken met Buzz

Google voegt met Buzz een sociale netwerkfunctie toe aan Gmail. Met deze in Gmail geïntegreerde berichtendienst is het mogelijk zowel tekstberichten als multimediaberichten uit te wisselen. Google voegt met Buzz een sociale netwerfunctie toe aan Gmail. Met deze in Gmail geïntegreerde berichtendienst is het mogelijk zowel tekstberichten als multimediaberichten uit te wisselen.


De door Twitter geïnspireerde dienst integreert een berichtendienst met email. Buzz moet helpen om overzicht te houden op het berichtenverkeer. Buzz kan berichten naar keuze privé of openbaar versturen. Buzz kent automatisch iedereen in het Google Gmail-adresboek. Buzz integreert ook met bestaande internetdiensten als Twitter, Picasa, YouTube en Flicker.

Berichten kunnen worden voorzien van foto's, en video. Publieke Buzz berichten zijn vrijwel real-time doorzoekbaar met Google Search.
Andere functies zijn dat Buzz automatisch berichten volgt en daarbij zelflerend is. Gevolgde berichten komen ook automatisch in de Gmail inbox.

Er komt ook een mobiele variant van Buzz voor de iPhone en Android-telefoons. Ook integreert Google Buzz met een nieuwe versie van mobiele uitvoering van Google Maps. Zo wordt het op de iPhone of Android telefoon mogelijk om locatie afhankelijk te buzzen. Ontvangers zien dan de locatie van de afkomst van de berichten op de kaart van Google Maps.

Op de presentatie van Google Buzz maakt Google duidelijk dat dit nog maar het begin is. Er wordt nog druk verder ontwikkeld aan integratie met andere Googleproducten als Latitude, Wave etc.

Duidelijk is dat Buzz geïnspireerd is op Twitter. Twitterberichten kunnen wel worden ontvangen met Buzz, vooralsnog kan er geen berichten naar Twitter teruggestuurd worden.

Buzz zal vanaf nu in een paar weken tijd geleidelijk aan de Gmailgebruikers beschikbaar worden gesteld.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie